چهارشنبه, 25 فروردين 1400
     ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
وزیر بهداشت در نشست كمیسیون بهداشت و درمان مجلس: با یكی از سهمگین ‌ترین امواج كرونا مواجه هستیم
وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در کشور، گفت: با یکی از سهمگین ‌ترین امواج کرونا مواجه هستیم، برای نظام سلامت ایام پرچالشی را می‌ بینم.

به گزارش وبدا به نقل از خبرگزاری خانه ملت، نشست کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارائه گزارش در مورد آخرین وضعیت بیماری کرونا و تولید و واردات واکسن برگزار شد.

دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، در این نشست ضمن قدردانی از حمایت های اعضای کمیسیون برای دفاع از بودجه وزارت بهداشت در لایحه بودجه 1400، افزود: از این مجموعه همراه و ارزشمندی که ما را در طول سال 99 از محبت خود محروم نکردند، قدردانی می ‌کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مدیریت و اداره بحث کرونا یکی از نفس ‌گیرترین سال‌ های اداره حوزه سلامت را برای ما رقم زد، افزود: متاسفانه ارزشمندترین همکارانم را به دلیل سهل ‌انگاری و عادی پنداری عده ‌ای از دست می دهیم و این غصه و رنج بزرگی است.

وی در مورد مدیریت بیماری کرونا، ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی و کادر بهداشت و درمان به شدت در صحنه خوب حاضر شدند و مدیریتی را اعمال کردند که در تاریخ کشور ثبت خواهد شد؛ ما وارد عرصه جدیدی شدیم و این موج را بسیار سهمگین تر از چیزی می بینم که برخی دوستان می بینند.

دکتر نمکی یادآور شد: با توجه به زیرساخت ‌های کشور انگلیس بسیار روشن بود که آمار واقعی تعداد فوتی ‌ها در این کشور بسیار بیشتر از آماری بود که رسانه‌ ای می ‌شود؛ ما سه پیک کرونا را مدیریت کردیم و کادر بهداشت و درمان حتی یک روز استراحت نکردند و حتی به یک رییس دانشگاه هم مرخصی ندادم؛ پرسنل با تمام سختی ها و مشکلات به وظایف خود به خوبی عمل کردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پیش از عید به روسای دانشگاه‌ های علوم پزشکی از طریق ویدئوکنفرانس تأکید کردم که تلاش زیادی را برای کنترل کرونای انگلیسی داشته باشند و همه آماده باش بودند اما متأسفانه در مورد کنترل سفرها کسی به حرف من گوش نداد و امروز با گرفتاری بسیار سنگینی مواجه هستیم.

با یکی از سهمگین ‌ترین امواج کرونا مواجه هستیم/ برای نظام سلامت ایام پرچالشی را می‌ بینم

وی ضمن ابراز نگرانی از اینکه با یکی از سهمگین ‌ترین امواج کرونا مواجه هستیم، تصریح کرد: برای نظام سلامت ایام پرچالشی را می‌ بینم؛ اما می‌ توانستیم به این مرحله نرسیم؛ اتفاقی که در خوزستان افتاد به ما نشان داد که مدیریت این ویروس، کار بسیار سخت و مشکلی است و سختی هایی که کادر بهداشت و درمان در کنترل مسائل خوزستان متحمل شدند از تلاش‌ های 12 ماهه برای کل کشور سخت ‌تر و سنگین ‌تر بود و در واقع اگر همزمان 3 موج مانند خوزستان به ما تحمیل می ‌شد، نظام سلامت فرو می ‌ریخت.

اکنون در شرایط بسیار سنگین و دشوار قرار داریم

دکتر نمکی ضمن تاکید بر اینکه باید ویروس را در سرزمین گرفتار زمین‌ گیر کنیم، گفت: نظام سلامت علیرغم تمامی تلاش ‌ها برای دستیابی به مرگ و میرهای تک رقمی امروزه با مشکل مواجه است و نباید اجازه داد افسار از دست ما رها شده و مرگ و میرها افزایش یابد. امروزه مهار اژدهای کووید 19 چموش سرکش از دست ما رها شده و مشخص نیست چه زمانی مرگ سه رقمی را کاهش دهیم. در حال حاضر در شرایط بسیار سنگین و دشوار قرار داریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد ارز دارو گفت: سازمان غذا و دارو در این باره تلاش‌ های بی‌وقفه ‌ای داشته است؛ در سال آرام 97 یک میلیارد و 200 میلیون یورو بیشتر از سال درگیر کرونا ارز دارو گرفتیم، بخشی را به تولید داخل اختصاص دادیم و حدود 1.5 برابر 97 درصد دارو که ساخت داخل بود، ارزبری برای 3 درصد داروی وارداتی داشتیم که در پروسه یک سال و نیم آن را به نصف کاهش دادیم.

V6.0.5.0