سه‌شنبه, 30 دی 1399
     ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
هشدار /تاثیر آلودگی هوا بر كرونا
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی البرز نسبت به خطرات آلودگی هوا هشدار داد

دکتر مستوفی : مطالعات معتبر نشان می دهد به ازای هر 1 میکروگرم بر متر مکعب افزایش آلودگی هوا طی سال های متمادی 11٪ افزایش مرگ و میر ناشی از COVID-19می تواند اتفاق بیفتد.

مطالعات معتبر نشان می دهد  به ازای هر 1 میکروگرم بر متر مکعب افزایش آلودگی هوا طی سال های متمادی 11٪ افزایش مرگ و میر ناشی از  COVID-19می تواند اتفاق بیفتد. زیرا آلودگی هوا باعث افزایش ریسک بیماری های تنفسی می گردد و کووید-19 اساسا یک بیماری تنفسی می باشد به همین دلیل افرادی که در مناطق دارای هوای آلوده زندگی می کنند نسبت به کووید-19 آسیب پذیرتر می باشند.

🔹وی افزود :  بعد از استنشاق هوای آلوده توسط ریه ها، خطر بیماری های مزمن تنفسی، سرطان ریه، بیماری های مزمن انسدادی، آسم، ذات الریه و ... افزایش می یابد. ذرات معلق موجود در هوا باعث افزایش فشار خون می شود که بر سیستم قلبی، عروقی  و دیگر سیستم های بدن اثر می گذارد به همین دلیل بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری کووید-19 در افرادی که در معرض آلودگی هوا می باشند ممکن است کشنده تر باشند.

🔹معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز برای کاهش اثرات آلودگی هوا و کووید-19 توصیه کرد :

✔️استفاده از ماسک مناسب
✔️شستشوی دست ها
✔️رعایت بهداشت عمومی
✔️ رعایت فاصله گذاری اجتماعی
✔️ عدم حضور در مکان های شلوغ
✔️اجتناب از تماس نزدیک با افراد
✔️موکول نمودن کارهای اداری، خرید و ... به زمانی که هوا آلوده نیست.
✔️کاهش تردد خودروهای شخصی، کاهش استفاده از وسایل نقلیه عمومی.
✔️ عدم خروج غیرضروری از منزل خصوصا بیماران قلبی عروقی، ریوی، افراد دارای آسم و آلرژی و استفاده کنندگان از لنزهای چشمی
✔️ هنگام آلودگی هوا و ضرورت خروج از منزل حتما از ماسک های مناسب (N95 بدون دریچه( استفاده شود.
✔️ خودداری از فعالیت‌های شدید بدنی
✔️ خودداری از استعمال دخانیات (سیگار و قلیان)
✔️مصرف شیر و ماست کم‌چرب و میوه و سبزیجات تازه
✔️استحمام و شستشوی کامل بدن و لباس‌ها پس از هر بار خروج از منزل به دلیل جذب ذرات ریز ناشی از آلودگی هوا روی بدن
✔️در صورت مواجهه با تنگی نفس و هرگونه ناراحتی قلبی عروقی، سریعاً به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان مراجعه کنند.
توصیه به عموم و ادارات
✔️جلوگیری از آتش زدن هرگونه پسماند، پلاستیک یا سوزاندن چوب، سوزاندن مزارع و فضولات حیوانی
✔️ جلب همکاری و مشارکت عمومی در عدم انجام فعالیت‌های عمرانی
✔️ کارکنانی که به واسطه شغل در معرض آلودگی هوا قرار دارند (کارکنان خدمات شهری، پلیس راهنمایی و رانندگی و ...) حتما از تجهیزات حفاظت فردی خصوصا ماسک مناسب استفاده نمایند. کارفرمایان موظف به در اختیار قرار دادن این تجهیزات به کارکنان خود هستند.
✔️ ایجاد محدودیت تردد خودروهای شخصی در شهرهای آلوده

V5.6.1.0